Dinsdag 19 januari  was de start van de alphacursus 2016. Een gemêleerde groep deelnemers van jong tot iets minder jong, heren en dames, verschillende woonplaatsen, elkander wel/niet kennend en ieder met zijn eigen verhaal/reden tot deelname.

Elke dinsdagavond startte met gebed en samen eten, wat elke keer weer een verrassing was. (Hierbij de complimenten voor de koks.) Op deze wijze maakten we nader kennis met elkaar  en werd de avond ontspannen begonnen. Vervolgens werd er een stukje uit de bijbel gelezen en samen gezongen, waarna door één van de groepsleiders het thema van de avond werd ingeleid. Thema’s welke we o.a. hebben behandeld, zijn: Wie is Jezus, Bidden en bijbel lezen, waarom en hoe? En hoe leidt God ons?
De Heilige Geest, wie is hij en wat doet hij? Hebben we in het weekend van 26 en 27 februari uitvoerig besproken op de kampeerboerderij De Fruittuin in Eastermar.

Serieuze onderwerpen welke  een ander licht laten schijnen op je geloof, die vragen beantwoorden en ook vragen oproepen, die je laten nadenken over jezelf en over je relatie met God, die je laten inzien dat het anders kan, die rust geven, maar ook iets in je los maken, die je bemoedigen en die mogelijk helpen bij het vinden van een antwoord op de vraag: waarom ben jij op deze arde?

En wat deze cursus zo bijzonder maakt is dat het onderwerp geloof, voor de meeste mensen een intiem gespreksonderwerp, soms lastig om aante roeren, zo ineens het hoofdonderwerp van de avond is en wat nader uitgediept en besproken wordt met mensen die je niet of minder goed kent. Het waren avonden waarin we veel gelachen hebben, maar ook regelmatig tot tranen werden geroerd. Een hele bijzondere ervaring die je eens moet hebben meegemaakt! Wij zijn blij dat we hebben mogen deelnemen aan deze cursus! Een ieder die heeft bijgedragen om deze cursus tot stand te brengen: BEDANKT!

Groeten Wipke van den Bosch en Jelkje Weening