Na twee weken van harde wind en veel regen was het op dinsdag 19 maart droog. De temperatuur was aangenaam en de zon scheen.

We troffen het, prachtig weer op de gezellige middag.

Rond de klok van half twee stroomden de eerste mensen binnen.

Ze hadden zin in de gezellige middag.

Nadat de zaal langzamerhand voller werd was het twee uur, tijd om te beginnen.

Na het zingen van wat liederen, gebed en een schriftlezing begon Ida met de meditatie.

We mochten luisteren naar woorden uit 1 Samuel 17. David die het gevecht aan gaat met Goliath. Goliath gezien als groot probleem. David die namens de Heer het gevecht aangaat. We mochten horen dat we onze zorgen en problemen los mogen laten. Dat we ze bij God mogen brengen. God zorgt voor ons.

Na de meditatie zongen we nog een lied.

Na het lied was het tijd voor de pauze.

Even bijpraten onder het genot van een kopje koffie, thee en een heerlijke paaskoek.

Ondertussen was het vrouwenkoor ‘De Voortvarende Vrouwen’ ook gearriveerd. Zij gingen hun omkleden en voorbereiden voor hun optreden. Na de pauze was de beurt aan hen. Ze waren verkleed als vissersvrouwen en zongen liederen over de zee, de schepen, het zeemansleven en over het wel en wee van de schippersvrouwen.

Na een pauze met een lekker hapje kwamen ze terug met hun volgende optreden.

Verkleed als Tiroolse meisjes zongen ze liederen over de bergen in Oostenrijk, over dromen en als slotlied hun eigen lijflied. Een lied over de Voortvarende Vrouwen, over het plezier dat ze beleven aan hun optreden. Over de vrolijkheid en fleur die ze brengen. In de zaal werd genoten van de optredens ook werd er soms meegezongen met een bekend liedje.

De wijkassistentes zien terug op een zeer geslaagde middag.

 

Tekst: JH / foto’s JvD