Presentatie World Servants – Project Oeganda

“Outgrow yourself – dare to serve” is/was het thema van World Servants voor het projectjaar 2019; “boven jezelf uitgroeien – durf te dienen”! En dat hebben de deelnemers van World Servants Harkema het afgelopen anderhalf jaar en op project laten zien; toppers!

Met deze woorden begon Hendrik Vries de presentatie. Op zondagochtend 20 oktober namelijk gaven de World Servants van Harkema een presentatie over hun project van afgelopen zomer in Oeganda. Door middel van een aantal foto’s vertelden Geertje van der Meulen en Kornelis Veenstra over hun bouw avontuur in het dorpje Kkungu.

Er werd verteld over het metselen, stucen, hoe beton en specie werd gemaakt. Tevens vertelden ze over hoe de lokale mensen leefden in die gemeenschap. Maar er werd ook verteld over het kinderprogramma waarbij deelnemers een bijbel verhaal vertelden, hoe liedjes met de kinderen werden gezongen en over het maken van knutselwerkjes. De lokale kinderen vonden het allemaal prachtig. Tot slot werd een kort filmpje getoond van het project “in vogelvlucht”. Deze filmpjes, zowel een lange als een korte versie zijn ook te vinden op youtube (Aftermovie Uganda).

Boukje Vries bedankte de gemeente nog voor haar steun op wat voor manier dan ook maar dankte ook God voor dit mooie project. Tevens deelde ze nog mee dat Kornelis en Geertje in 2021 wederom op project gaan en  dat in ieder geval Anouk Kooistra haar ook al had aangemeld om mee te gaan. Wat geweldig dat jongeren zich op deze manier al willen inzetten, dienstbaarheid tonen. Daar mogen we als gemeente toch trots op zijn?

Ook Hendrik en Boukje hebben zich reeds weer aangemeld.

Bestemming en projecten zijn nog niet bekend maar dat de World Servants uit Harkema weer de wijde wereld in gaan trekken is zeker dus u zult vast weer meer van ze gaan horen.

 

In het fotoboek vindt u enkele foto’s van de presentatie tijdens de kerkdienst.

Foto’s: JvD / tekst: HV