Zondag 11 november hield World Servants Harkema een presentatie tijdens de dienst. Na een korte inleiding waarbij iets werd verteld over de start met de frisse Nieuwjaarsduik werd aan de hand van een tweetal foto’s iets verteld over de samenstelling van de groep. Vier deelnemers komen uit Harkema, één deelnemer komt uit Surhuisterveen en één van de deelnemers komt zelfs uit de Westereen; Harkieten en Westereentjes samen in 1 groep. Het kan dus wel!

Kornelis Veenstra vertelde vervolgens iets over het land waar de groep hun project in 2019 zal uitvoeren: Oeganda, wat ook wel de ‘parel van Afrika’ wordt genoemd omdat het zo mooi (groen) is. Oeganda grenst aan 5 andere landen. Kampala is de hoofdstad en het bestuurlijke centrum. De stad ligt verspreid over zeven heuvels en de naam Kampala betekent ‘de heuvels der antilopen’. De internationale luchthaven is te vinden in een andere grote stad, Entebbe. Dit ligt ook aan het mooie Victoriameer.

Marijn Postma vertelde over het project UG119 zelf; bouwen van een kleuterschool en renovatie van de huidige basisschool. Verder zal de groep mogelijk nog huisbezoekjes afleggen, lokale kerkdiensten bijwonen en vooral genieten van de Oegandese cultuur.

Welke acties we nog gaan doen en wat we zoal gedaan hebben allemaal werd verteld door Geertje van der Meulen. Er werd bijvoorbeeld nog aangehaald dat we komende week suikerbroden gaan verkopen, boodschappen gaan inpakken met de Kerst bij de Jumbo, de Nieuwjaarsduik weer op de planning staat en een Nieuwjaarsbuffet (op 11 januari). Nadat ze ook nog wat contact gegevens presenteerde gaf Boukje vervolgens aan dat de groep voor eventuele vragen na de dienst te vinden zou zijn in het Lichtbaken. Ook prees ze de jongeren met de dienstbaarheid die ze tonen en gaan tonen en hun inzet.

Anne-Jaap van de Meulen kwam nog kort naar voren en vroeg aan de gemeente op hilarische wijze dat ook eventueel geld uit het ‘zwarte’ circuit goed besteed zou worden voor het project. Daarnaast ging hij nog even in op de suikerbroodactie waarbij elk gemeentelid uitgenodigd werd om te helpen….

Zie het fotoboek voor een aantal foto’s.