Afgelopen zondag mochten we een fantastische dienst beleven, onder begeleiding van jeugdwerker Nicolien van de vGKN en in samenwerking met basisschool CBS de Wynroas en jeugdouderling Sonja van de PKN. De kerk zat vol! Het leek qua drukte bijna wel of zaten we midden in december: het kerstfeest aan het vieren. Maar nee, dit ging niet over de geboorte van onze Heer Jezus. Vandaag stond vriendschap centraal en het was eerlijk waar een feestje!
De groepen 1 t/m 4 hadden heel wat liedjes ingestudeerd en mochten dit natuurlijk aan ons laten horen. Het bijbel verhaal werd door een aantal kinderen van groep 4 voorgelezen en ook werd er een mooi gedicht voorgedragen. En wat deden ze het allemaal goed, stuk voor stuk! We hebben van jullie genoten!
Nicolien had een hele leuke benaming voor de dienst: heilige chaos. En zo was het. Gezellig druk.
Tijdens de preek deden alle kinderen mee aan de preek platen bingo. Via de beamer werden alle platen zichtbaar gemaakt, zodat een ieder de juiste platen aan kon strepen. In plaats van bingo te roepen, werd er gevraagd om HOERA te roepen. Maar wat de kinderen/ouders niet wisten was dat alle kinderen dezelfde platen op een a4 kregen. Nicolien sloot dan ook af met de laatste plaat en zo riepen alle kinderen HOERAAAA als – amen – op de preek.
Na de dienst was er voor een ieder koffie/thee/ranja met wat lekkers in het Lichtbaken, en werd er gezellig gepraat en gespeeld.
We kunnen terug kijken op een gezellige, leuke een feestelijke dienst.

Tekst: NB / foto J.v.D.