Met deze startzondag werd de aftrap gegeven voor weer een nieuw seizoen met allerlei activiteiten van onze kerkelijke gemeente. Dit keer omvatte de startzondag 3 elementen: de dienst in de kerk, het gezamenlijk koffiedrinken en een fietstocht inclusief picknick.

De dienst in de kerk werd geleid door jeugdwerker  Nicolien Bergsma. Het thema van de dienst was “Zijn we er allemaal nog?”.  De muzikale begeleiding werd verzorgd door Cees en Jacob (Praise 2 Him).

De kinderen werden naar voren geroepen om van dichtbij te zien hoe Nicolien aantoonde dat God de Vader jou opvangt als je valt. Ze deed dit met een glas water, met daarop een papieren bordje, met daarop een leeg wc-rolletje en daarop een ei. Het ei (dat ben jij) valt in het glas water (= God de Vader) als het bordje op de juiste manier wordt weggeslagen.

Het thema van de dienst kwam verder heel duidelijk terug in het bijbelverhaal over het verloren schaap, dat via de beamer aanschouwelijk werd gemaakt door een tekenfilmpje. De kinderen konden daarna tijdens de dienst een schaapje maken van witte wol en een kartonnetje. De dienst werd door Ida Nicolai afgesloten met dankgebed.

Daarna was er gezamenlijk koffiedrinken in Het Lichtbaken. Met heel veel zelfgemaakte lekkernijen!!

En toen was het tijd voor de fietstocht. Ruim 40 fietsers gingen met een routebeschrijving in groepjes van start. Via bekende en onbekende wegen en paden kwamen ze op een gegeven moment bij de (versierde!) picknick-plaats aan het Wildveld nabij Houtigehage. En daar was een geweldige kofferbak-catering, met ook weer heel veel lekkers!! Na de picknick kon de rest van de route worden gefietst met als eindpunt ons kerkgebouw.

We kunnen terugzien op een zeer geslaagde startzondag. Dank aan allen die hebben meegeholpen om dit te realiseren.

Voor meer foto’s zie het fotoalbum op deze website.

Tekst: PK / foto’s: JvD en SK